Nem indul az autó? Vagy csak nehezen? Mit tehetünk?

Aki autót vezet bizonyára már járt úgy, hogy egyszer csak azzal szembesült, hogy nem indul autó. De az is lehetséges, hogy van olyan akinek eddig szerencséje volt, és az autója még nem adta meg magát.

Bárkiről is legyen szó, nem árt  tisztában lenni azzal mi a teendő ha ilyen helyzetbe kerülünk, mire figyeljünk, mit kell tennünk. Az alábbiakban ehhez adunk segítséget.

Miért nem indul az autó?

Annak ha egy autó nem indul számos oka lehet, ám mégis a leggyakoribb amire gyanakodhatunk az nem más mint,hogy lemerült az aksija. Azt, hogy az akkumulátor lemerült abból tudhatjuk, hogy indításkor egy halk kattanást vagy csendet hallunk.
Az akkumulátor számos ok miatt lemerülhet. Ha több napig, vagy akár hetekig nem használjuk. Ha éjszakára véletlenül égve hagyjuk a világítást az autóban. De az is előfordul, hogy simán csak elöregedett. Ezek átlagos élettartama 6 év.

Ezen kívül azonban számos más dolog is meghibásodhat ami ahhoz vezet, hogy nehezen vagy egyáltalán nem indul el az autó.

Nem indul az autó vagy csak nehezen - 24hservice.hu

Egyéb okok amiért nehezen vagy egyáltalán nem indul el az autó?

Indítómotor probléma

Ezt arról ismerhetjük fel a legkönnyebben, hogy indításkor hangos kattanást hallunk. Az indítómotor a gyújtás ráadásakor megforgatja a motort, melynek hatására az beindul. Vagyis gyújtás van, de az autó mégsem indul. Ne feledjük, ha az indítómotor a hibás azt nem tudjuk megjavítani. Így minden esetben hívjunk segtséget. De ne aggódjunk. Az autómentés olcsón is elérhető.

Üzemanyag problémák

Ha kint hirtelen lehűl az idő, akkor az autónknak több üzemanyagra van szüksége az induláshoz. Éppen ezért ha kevés benzin van a tankban akkor az akadályozhatja az indítást. Ezt általában egy tele tankolással könnyedén meg tudjuk oldani.
De hasonló problémát okoz az is ha az üzemanyagszűrő eltömődött, mert így az üzemanyag nem éri el a motort. A szűrőt és az olajat célszerű 10.000 km-ként, de legalább kétévente cserélni.

Alacsony olajszint

Ha a kulcs elfordításakor úgy halljuk, hogy a motor elindulna, de aztán lefullad. Ilyenkor mindig ellenőrizzük az olajszintet. Lényeges, hogy ellenőrzés közben az autó sík talajon álljon, és a motor hideg legyen.

HIdeg idő

Egyrészről azért mert a hirtelen jött hidegtől lemerülhet az akkumulátor. Másrészről pedig azért, mert ha kinn nagy hideg van, vagy hóban állunk, akkor megfagyhat az üzemanyag vezeték. Ennek elkerülésére a szakemberek azt ajánlják, hogy legalább félig tartsuk tele az üzemanyagtartályt a téli hónapokban.

Plusz egy tipp amire ritkán gondolunk

Vannak már olyan modern autók napjainkban, amelyek kulcsnélküli nyitással, és indítással vannak ellátva. ez úgy működik, hogy az indítógomb jelet kap az intelligens kulcstól, hogy működjön, és az autó elindul. Ha a kulcs nincs nálunk vagy esetleg lemerül benne az elem, akkor az a kellemetlenség érhet bennünket, hogy nem tudjuk elindítani az autónkat.
Ha ez történik velünk akkor sem kell aggódni, egyszerűen ki kell cserélni, a kulcsban az elemet.

Mit tehet, ha egyáltalán nem indul az autó?

Nagyon fontos, hogyha nem indul az autó, és nincsen elegendő tudás birtokában ahhoz, hogy maga orvosolja a problémát, hívjunk autómentőt.

Ők profi munkatársakkal rendelkeznek, akik lehetséges, hogy akár a helyszínen tudják is orvosolni a problémát. De a megoldás szervizt igényel akkor tréleres autószállítást is kérhetünk a kért szervízbe.

Egyáltalán nem indul az autó? Hívjon minket!

Még egy hasznos tanács mielőtt autómentőhöz fordulna. Ha az autó nem indul, akkor ezt legtöbbször az akummulátor okozza.Ilyen esetben célaszerű az autóbikázással próbálkozni, melyről bővebben az autóbikázás lépései cikkünkben olvashat.

Ha esetleg az akkumulátor bikázása sem segít, mi nem hagyjuk magára ebben is tudunk segíteni Önnek. Keressen minket elérhetőségeinken.

Gyakran ismételt kérdések

ügyfeleink leggyakoribb kérdései

Akkor ellenőrizni kell milyen hibát jelez a műszerfalon az autó. Lehetséges, hogy az önindító hibásodott meg, vagy az üzemanyagszűrő használódott el. Mindenképpen kérjük szakszerű segítséget..
Valószínűleg indítómotor probléma. Mindenképpen hívjunk autómentőt, és szállíttassuk szervizbe az autót, mert ennek a javítása szakértelmet igényel.

Baj esetén hívjon minket azonnal. Kedvező autómentési árak és képzett szakemberek várják.

Nem indul az autója? Mi SOS segítünk.

Akkor jó helyen jár, minket bármikor hívhat, az év minden napján a nap minden percében.
06/70-783-0913
A fenti szám hívásával a segítség azonnal úton van Önhöz.
Ha autómentés, akkor 24 H Service Autómentő.

Ügyfeleink visszajelzései

Elégedett ügyfeleink véleménye a legnagyobb elismerés számunkra.

Autómentés autópályán

akiken már segítettünk

Reggel indulás előtt probáltam kicsit járatni a motort, de nem indult el az autó. Teljesen kétségbe voltam esve. Hogy érek így oda a munkába? Szerencsére a 24H Service autómentő gyorsan segített. Nem kellett emaitt szabadságot kivennem.