Félretankolás segély. Mit lehet tenni, ha rossz üzemanyagot tankoltunk?

Apró figyelmetlenségből adódóan bárkivel megtörténhet, hogy a jármű tankjába nem megfelelő üzemanyag kerül. Ez önmagában elég nagy probléma, és azonnali orvoslást igényel. Az alábbiakban ahhoz nyújtunk segítséget, mi a teendő félretankolás esetén.

Első és legfontosabb: ha észrevesszük, hogy félre tankolunk,ne kapcsoljuk be a gyújtást és ne indítsuk el az autót. Ezt követően az üzemanyag tartályt teljesen ki kell üríteni, és tiszta üzemanyaggal fetölteni.

Félretankolás mennyisége mit befolyásol?

Nem mindegy, hogy mekkora mennyiségű üzemanyagot tankoltunk félre. Ugyanis a mennyiségtől függően további lépéseket kell megtenni.

Ha ugyanis több mint 2 litert tankoltunk félre, akkor nem elég leengedni, és feltölteni a megfelelő üzemanyaggal az autót, hanem hozzáértő szakmai segítséget kell hívnunk, aki eltávolítja, és kitisztítja majd az üzemanyag tartályt.

Félretankolás segély. Segítünk, ha baj van.

Félretankolás segély: Tippek, tanácsok

Mi a teendő ha csak elindítás után jövünk rá a félretankolásra?

Amilyen gyorsan csak lehet álljunk félre, és állítsuk le a motort. Ilyen esetben nem elegendő az üzemanyag tartályt megtisztítani, hanem a vezetékek tisztítása is szükséges.

Mi történik, ha dizel kerül a benzines autóba?

Ez egy elég nehéz mutatvány, de azért sokaknak sikerült már sajnos. Ugyanis a dízel üzemanyag-pisztoly átmérője sokkal nagyobb, mint a benzines tank betöltő nyílása.
A benzines motorok a gyújtógyertya által generált szikra segítségével működnek, ha azonban gázolaj kerül a rendszerbe, az eltömítheti a gyertyákat, gyújtás kimaradás történhet, a motor füstölni kezd és leáll.

Milyen jelei lehetnek a benzines autó félre tankolásának?

A motor nem, vagy csak nehézkesen indul
Vezetés közben a kipufogó erőteljesen füstöl.

Ha dízel helyett benzint tankolunk

Ha időben észrevettük, ne indítsuk be a motort. Ha már viszont elindítottuk, azonnal állítsuk le, mert óriási károkat okozhatunk az autóban. Ha ugyanis a motor már járt akkor szükséges lehet a teljes befecskendező-rendszer cseréje, ugyanis ilyenkor a rendszer elemei megsérülnek, mivel a benzin lemossa a dízel kenőréteget.

A félretankolás sajnos bárkivel előfordul ha nem vagyunk elég körültekintőek. De ne aggódjon. Az autómentés olcsón is elérhető cégünknél.

Félretankolás 3 legfőbb oka

  • Csere vagy kölcsön autóval közlekedünk, és automatikusan a saját gépjárművünk üzemanyagát tankoljuk.
  • Új autót vásárolunk, amely más üzemanyaggal megy mint a régi.
  • Késésben vagyunk és kapkodunk.

Összegezve, ha félre tankoltunk, akkor azonnal hívjunk segítséget, és semmiképp ne indítsuk el az autót. Félretankolás esetén hívjon bennünket, és szakmai segítséget nyújtunk Önnek. A probléma fokától függően segítsünk a nem megfelelő üzemanyag eltávolításában, vagy szükség esetén A gépjármű elszállításában a szervízig.

bajba került? Ránk számíthat

Félretankolás mellett bármilyen műszaki hiba vagy baleset esetén hívhat minket. Ha  be kell bikázni az autóját, vagy nem indul akkor is hívhatja autómentő szolgáltatásunkat.

Félretankolás képekben

Gyakran ismételt kérdések

ügyfeleink leggyakoribb kérdései

Azonnal fejezzük be a tankolást, és semmi esetre se indítsuk el az autót. Ugyanis az üzemanyag tartlyt le kell engedni, hogy az autó motorjában ne okozzunk kárt. Ha ezekkel megvagyunk azonnal hívjunk szakszerű segítséget.

A motor nem vagy csak többszöri próbálkozásra indul.
Menet közben leáll, illetve rendellenes füst jön a kipufogóból.

Ha félretankolás történt, ne habozzon segítséget kérni, mi tudunk segíteni Önnek. Non-stop elérhetőek vagyunk, az év minden napján és az ország bármely pontjára kiszállunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek.

Rossz üzemanyagot tankolt? Segítünk!

Akkor jó helyen jár, minket bármikor hívhat, az év minden napján a nap minden percében.
06/70-783-0913
A fenti szám hívásával a segítség azonnal úton van Önhöz.
Ha autómentés, akkor 24 H Service Autómentő.

Ügyfeleink visszajelzései

Elégedett ügyfeleink véleménye a legnagyobb elismerés számunkra.

akiken már segítettünk

Amikor véletlenül rossz üzemanyagot tankoltam, a 24h Service Kft. azonnal a segítségemre sietett. Mindössze 20 perc alatt a helyszínre értek, gyorsan és szakszerűen oldották meg a problémát. Rendkívül hálás vagyok nekik, és bátran ajánlom őket mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerül.